CD's en boeken uitgegeven door jlp flute
Winst van de Derde Wereld producties gaat naar de musici die veelal in armoede leven.

Om CD's te bestellen, open and save pdf file voor prijzen en betaling.

Email adress: jlp-flute@xs4all.nl
Muziek door Judith Pertz:

fluitiste, componiste en uitvoerende kunstenaar

CD "...and a Window": "...en een raam
waar de licht schijnt
voor al die denkt
het is al laat.
"
(Vlatjeslav Koeprianov)

Romantisch moderne kamermuziek met invloed van jazz, klassiek geďmproviseerd en wereldmuziek. Schilderijen van de Nederlandse kunstschilder Bart Filet en poë zie van Nederlandstalige dichters zijn de inspiratiebron voor de composities. De stukken wisselen zeer sterk in karakter van een chaotisch conflict tot een liefdesverklaring midden in het oorlogsgeweld (“Ontdroef mijn myrrhe gewijde avond”) tot lichtvoetige improvisaties. Composities door Judith Pertz en Bam Commijs. Judith Pertz: dwarsfluiten, stem en composities; Bam Commijs: piano; Tatyana Logatscheva: cello; Alan Purves: slagwerk; Simon Planting: bas.

Meer informatie over de kunstschilder Bart Filet

Luister een fragment "Doors"
Luister een fragment "Conflict"
Luister een fragment "Ontdroef"
Luister een fragment "Tune 1"
Luister een fragment "Magico"
Luister een fragment "...and a Window"
CD:...and a wondowCD "Uniek Gesprek": Uniek Gesprek is een multimedia musikaal composition geinspireerd door de aangrijpende serie olieverf geschilderijen door Lieve Dejonghe.

In deze serie Lieve combineert realiestische fijnschilder werk van hoog kwaliteit met krachtige beelden. De schilderijen waren getoond met 8 luidsprekers rondom het publiek gecombineerd met dwarsfluit, bamboefluit, fujara en percussie door Judith Pertz.

Het muziek is een collage van opnames gemaakt tijdens de buitenlandse reizen van Pertz, straat- en natuurgeluiden en haar eigen composities - soms digitaal en elctronisch bewerkt - elk van de vijf onderdelen versterkt de krachtig emoties van de schilderijen.
A Unique DialogueMC:Woman & the Winds Cassete Woman and the Winds, Geluidscollage Compositiie: Natuur geluiden, vrouwen en kinderen uit Senegal, Klein Tibet, Nederland en composities van Judith Pertz. De rode draad is de kracht en kwetsbaarheid, woede en vreugde van de vrouw door de labyrint van het leven tot een nieuw begin.Cassette Flute Journeys with Judith Pertz: een muziek-kaleidoscoop met Judith op dwarsfluit, altdwarsfluit, piccolo en ocarina met o.a. harp, tibetaanse healing bowls, tampoera en percussie.

Bijzondere aanbieding! Dit cassette is gratis met een bestelling van minimaal €50. Laat ons weten met uw bestelling dat u hiervoor in aanmerking wilt komen.
jlp-flute@xs4all.nl


Phoenix Cassette De Phoenix en het (ongrijpbare) Verlangen: Nederlands en Vlaamse poë zie geweven met klassieke fluitmuziek, jazz en composities/improvisaties door Judith zelf -- een spiegel van verlangen van de kindertijd tot voorbij de graaf. Judith Pertz, solo dwarsfluit en stem.
CD Trio Pretzel & Comm: (18 min.) jazz & improvisaties met Judith Pertz, dwarsfluit en stem; Bam Commijs, piano en Simon Planting, bas. Composities door: Parker, Bonfi, Pettiford, Commijs.


Luister naar de klank van Pretzel & Comm.Geschikt voor Rust en/of Meditatie

CD Samaria: flute waters run to the sea (fluitwateren vloeien naar de zee): Solodwarsfluit aardemeditaties opgenomen in de Samaria kloof -- een oeroude plaats van pelgrimage op Kreta, Griekenland. De dwarsfluit harmonieert met de natuurgeluiden van vogels, wind en zee.

Luister naar de klank van Samaria
CD:Samaria
India Inspiration CD India Inspiration: een mengvorm van westerse en Indiase meditatieve muziek, die zeldzaam zuiver, ontroerend en tegelijk indrukwekkend overkomt, mede door de warme en donkere klank van de altdwarsfluit met begeleiding van tampoera. Judith Pertz, altfluit; Mohammmad Sayeed Kahn, zang; John Munsey, bastamboura.

Luister naar de klank van India Inspiration.
Muziek uit India & Tibet

Jahnavi Jayaprakash

Luister naar VPRO programma over "Jahnavi Jayaprakash - Zuid India". In April 2002 overleed de Zuid-Indiase zangeres Jahnavi Jayaprakash op 53-jarige leeftijd aan een hartaanval. Judith Pertz herdenkt deze talentrijke zangeres, die ook een toegewijde docente was.
Cd Jahnavi Jayaprakash te koop via Karnatic Lab Records


Double CD:TIBET Double CD: Journey to Little Tibet: Muziekvoorbeelden behorend bij "Flute Journeys Nieuwsbrief 2&4": fragmenten uit mannen- en vrouwenkloosters, kinderliedjes, huwelijksfeest, volksmuziek, čn muzikale ontmoetingen met Judith Pertz. Een cassette versie van de oorsponkelijke opnamen in 1995 is nog verkrijgbaar. In de zomer van 1999 wij hebben de musici en vrienden nogmaals bezocht in Klein Tibet, om ze de winst van de verkoop te brengen in de vorm van cadeaus en geld. Wij hebben ook opnamen gemaakt bij vrouwen kloosters. Dit heeft geresulteerd in de uitgave van deze dubbel CD of Journey to Little Tibet, inclus de nieuwe opnamen.
Luister Klein Tibet 1
Luister Klein Tibet 2
Luister Klein Tibet 3
Luister Klein Tibet 4
Luister Klein Tibet 5
Luister Klein Tibet 6
Luister Klein Tibet 7
Luister Klein Tibet 8

Nieuwsbrief#2 Little Tibet in het Engels

Vertalingen en uitleg van liedjes en gebeden worden meegestuurd met de Cd's

Double CD:TIBET


Muziek uit Senegal, West Afrika


MC: Journey to Senegal Journey to Senegal

Luister naar VPRO programma over Journey to Senegal. Regelmatig reist fluitiste Judith Pertz naar Senegal om er contacten te leggen met lokale musici, zoals de koraspelers Aliou en Bouly Diawara, de bougarabou speler Bakary en verschillende vrouwen en kinderen. Haar belevenissen zijn te lezen in haar nieuwsbrieven, en haar opnamen geeft zij uit in eigen beheer op cassette en CD, waarvan de winst van de verkoop naar de musici gaat, die vaak in armoede leven.


CD ABARAKA! Aliou Diawara, Griot de Grand Coeur: Fluitiste Judith Pertz en Aliou Badara Diawara, met zijn warme stem, brengen u vrede en liefde. Ontspan en geniet van de liederen vanuit zijn grote hart, zachtjes dobberend in een stille baai, dansend bij het avondvuur. Kora is een traditioneel West Afrikaanse harp, gemaakt van geitenvel, reuze calabas, 24 snaren en houd. Deze CD is een van ons meest geliefde producten.

Luister Abaraka 1
Luister Abaraka 2
Luister Abaraka 3
CD:ABARAKA


CD: Jelly Bouly Diawara CD Djelly Bouly Diawara: griot de kora: De krachtige sonore stem en traditioneel kora-spel van Bouly Diawara; met Judith, dwarsfluit; Aliou Diawara, basgitaar; Kélountang Diawara, djembé. Opgenomen op locatie: Diannah, Senegal,West Afrika. Flute Journeys Nieuwsbrief 1 & 3 (West Afrika, Senegal) gaat o.a. over onze ontmoeting met Bouly Diawara.

Luister Bouly Diawara 1
Luister Bouly Diawara 2
Luister Bouly Diawara 3


CD Bougarab': Riding the Rhythm: De uitbundigheid van Bakary Diedhiou, bougarabou en Judith Pertz, piccolo neemt u op in de harte-dans van Afrikaanse Diola ritmes. Opgenomen op locatie: Ziguinchor, Senegal, West Afrika See Flute Journeys Nieuwsbrief 1 & 3 (West Afrika, Senegal).

Luister Bakary Diedhou, Bougarabou; Pertz, piccolo
Luister Bakary Diedhou, Bougarabou solo

Een interview met Bakary Diedhiou en zijn docent Aliou Bodjan is ook verkrijgbaar. U leest een fascinerend verhaal over de traditie van de bougarabou in de Diola cultuur en het leven van Bakary Diedhiou.


Bougarab':Riding the Rhythm


Tamtam-Sacree CD Tam-tam Sacrée
Balafon speler Jules Suleyman met zijn groep. Balafon is een zelf-gemaakte houten xylofoon. De typische warme resonans van de balafon komt mede door de individuele klankkasten - onder elke plank is één gestemde kalabas. Suleyman's muziek is geworteld in de traditionele muziek van de Balante stam. Trance, nostalgie en dansvreugde bij het nieuwe jaarsfeest met balafon, djembé, mbongo, fluit en meer. Mbongo is een grote houten doos als klankkast met ijzeren zaagjes om te tokkelen.


Grandma's Story (CD)

& Grandma's Book (Autobiografie)

CD Grandma's Story "Yussel in America": Joodse muziek. Met bijzondere vitaliteit en expressie voor haar leeftijd, beeldt Ruth Smith (1902–2003) het leven uit in verhaal en lied zoals het was rond 1900 voor joodse immigranten vanuit Polen en Rusland in de USA. Zij heeft haar “één-vrouw-show” tussen 1984 and 1989 gepresenteerd voor Haddassah groepen door heel Florida, USA. Ruth zong enthousiast tot haar laatste dag in 2003. Opgenomen voorjaar 1987. In Engels gesproken. Yiddicsh en Amerikaanse liedjes.

Luister de stem van Grandma
Grandma's Story


Grandma's Book

Grandma’s Book: De fascinerende autobiografie van Ruth Smith (USA 1902-2003). Ruth was een inspiratiebron voor velen, op 85 jaar gaf zij solo voorstellingen! Haar boek beschrijft het leven van russisch-joodse immigranten in de VS van een eeuw geleden, haar worstelingen om haar vele creatieve talenten te ontwikkelen in het autoritaire huishouden van haar schoonouders en haar bloeiende laatste levensjaren. In het engels geschreven. (Uitgave 2001).


Lonneke met Ground Control-Pilates

CD: Pilates - Lonneke Melis Verdeeld in zeven onderdelen, worden alle lichaamsdelen aangesproken, met de nadruk op kwaliteit and lichaamshouding. De CD is bestemd voor mensen die al bekend zijn met Ground Control-Pilates oefeningen. Het is weldadig te oefenen met de stem van Lonneke. Zij geeft lessen in Amsterdam Oost. Leerlingen van Lonneke zijn zeer enthousiast over de CD.

Pilates-CD-Melis


Boeken door Judith Pertz


Book: The Flute Journey Book: The Great Flute Journey Avonturen tijdens haar wereldreis - 2001-2002 - naar Rusland, Kalmukkia, Georgië, Zuid India, Senegal en Mauritanië in West Afrika, Myanmar, Zuid Korea and Japan. Grotendeels in het engels geschreven, een paar korte hoofdstukken "Nederlandse Extraatjes." (Uitgave Oktober 2002)

Luister naar interview en muziek uit De Grote Fluitreis op de archieven van de VPRO:

De Grote Fluitreis Deel I

De Grote Fluitreis Deel II

De Grote Fluitreis Deel IIIMuziek & Dyslexie: een Handleiding voor Instrumentaal Docenten

Voor meer informatie zie de uitgebreide webpagina's:
Muziek & Dyslexie


Muziek & Dyslexie is geschreven voor instrumentaal docenten en is ook interessant voor ouders met dyslectische kinderen. U leest achtergrond informatie over dyslexie en vele tips and aanwijzingen voor het omgaan met dyslectische leerlingen in de muziekles. Hernieuwde uitgave 2005. In het Nederlands en Engles verkrijgbaar.

Voor meer informatie: