Een Uniek Gesprek

De Amerikaans-Amsterdamse componiste-performer Judith Pertz heeft via 8 luidsprekers en live haar muzikale composities gebracht, ge´nspireerd op de schilderijenreeks "Een Uniek Gesprek" van Lieve Dejonghe.

Dejonge & Pertz
Lieve Dejonghe & Judith Pertz 2005Muziek van Judith Pertz werdt geprojecteerd om het publiek heen via 8 luidsprekers terwijl zij live op diverse fluiten en percussie speelde en de beelden van de aangrijpende schilderijen van Lieve Dejonghe te zien waren.


Meer info over Judith Pertz

Dwarsfluitiste en stemkunstenares Judith Pertz (2 maart 1946, USA) geeft ruim dertig jaar les in de Muziekschool Noord te Amsterdam. Zij lis lid van de KNTV, vakbond voor professionele musici.


Zij heeft sinds 1969 gespeeld in USA, UK en NL als solist en in uiteenlopende bezettingen -- klassiek (Amsterdam Conservatorium); wereldmuziek (middels het samenspelen en optreden met muzikanten uit verschillende culturen); jazz improvisaties (o.a. Burton Greene en Trio Pretzel & Comm); Muziektheater soloprogramma De Phoenix en het (ongrijpbare) Verlangen (met dwarsfluit en Nederlandse PoŰzie). Zij heeft in 1998 een quadrafonisch geluidscollage Woman and the Winds gecomponeerd met gebruik van composities van haarzelf, opnamen uit haar buitenlandse reizen en natuurgeluiden. Zij heeft 13 CD's uitgegeven.

Producties op CD and cassette door Judith Pertz (jlp flute)

Pertz geeft les in het centrum van Amsterdam, op tien minuten loopafstand van Centraal Station.

Zij leidt ook een ensemble voor volwassenen "Met Muziek de Wereld Rond" en zowel klassiek als pop ensembles voor jongeren op Muziekschool Noord. In 2006 is zij begonnen met een straat project voor kinderen die geen gelegenheid hebben om muziekles te volgen.

(jlp flute) Judith Pertz -- muziek-kunstenaar en docent dwarsfluit, panfluit en ensemble
Amsterdam, Nederland Telefoon: +31-(0)20 - 62 66 578

Email: jlp-flute@xs4all.nl
Webstek Nederlands