Links naar VPRO radio programma's over Fluit- en muziekreizen van Judith Pertz
op De Wandelende Tak met Walter Slosse
Via deze links kunt u de volgende radioprogrammas met Fluitreizen met Judith Pertz beluisteren met Real Audio bij de VPRO website. Veel plezier! Judith Pertz

14 februari 2000 "Journey to Senegal"
Regelmatig reist fluitiste Judith Pertz naar Senegal om er contacten te leggen met lokale musici, zoals de koraspelers Aliou en Bouly Diawara. Zij maakte ook opnamen van kinderliedjes en vrouwenzang. Haar belevenissen zijn te lezen in haar nieuwsbrieven, en haar opnamen geeft zij uit in eigen beheer op cassette en CD, waarvan de winst van de verkoop naar de musici gaat, die vaak in armoede leven.

3 september 2001 "100 Years of Protest, USA"
Judith Pertz laat een muzikaal overzicht horen van 100 jaar moed, kracht en verzet tegen uitbuiting, onderdrukking en onrechtvaardigheid in de VS. Met opnamen o.a. van Utah Phillips, Woodie Guthrie, Big Bill Broonzy en Pete Seeger.

17 maart 2003 "De Grote Fluitreis Deel I"
Vorig jaar reisde dwarsfluitiste Judith Pertz de wereld rond om contact te zoeken met traditionele muzikanten. Van haar opnamen verkoopt ze CDís en cassettes ten gunste van de musici die in de derde wereld vaak in armoede leven. In dit eerste deel een tocht langs Rusland, KalmukkiŽ, GeorgiŽ en Senegal.

16 juni 2003: "De Grote Fluitreis Deel II - Kalmukkia"
Tweede deel van de wereldreis die fluitiste Judith Pertz maakte, en een bezoek bracht aan het onbekende KalmukkiŽ. Met aandacht voor het boeddhistische verleden van KalmukkiŽ, waar het boeddhisme vanaf de 12e eeuw zijn intrede deed, en nog terug te vinden is in diverse rituelen. Verder opnamen van het het Djangaria Festival, waarvan de naam verwijst naar het Djangar-epos, een eindeloos verhaal over de heldendaden van het Kalmukse volk.

8 december 2003: "De Grote Fluitreis Deel III - India"
In dit derde deel van haar wereldreis brengt Judith Pertz muzikaal verslag uit van haar studie in Zuid-India. Verder ook opnamen uit Zanskar van boeddhistische nonnen op haar CD-album Journey to Little Tibet, waarvan de winst naar Klein Tibet gaat.

26 januari 2004: "Jahnavi Jayaprakash - Zuid India"
In April 2002 overleed de Zuid-Indiase zangeres Jahnavi Jayaprakash op 53-jarige leeftijd aan een hartaanval. De magie van haar magnifieke stem, haar bewustzijn voor de juiste proporties en de emotionele rijkdom van haar vocale kracht, maakten Jahnavi Jayaprakash tot de meest populaire vocaliste in de Karnatische muziek. Judith Pertz herdenkt deze talentrijke zangeres, die ook een toegewijde docente was.

Dwarsfluitiste en stemkunstenares Judith Pertz (2 maart 1946, USA) heeft sinds 1969 gespeeld in USA, UK en NL als solist en in uiteenlopende bezettingen -- klassiek (Amsterdam Conservatorium); wereldmuziek (middels het samenspelen en optreden met muzikanten uit verschillende culturen); jazz improvisaties (o.a. Burton Greene en Trio Pretzel & Comm); Muziektheater soloprogramma De Phoenix en het (ongrijpbare) Verlangen (met dwarsfluit en Nederlandse PoŽzie). Zij heeft in 1998 een quadrafonische geluidscollage Woman and the Winds gecomponeerd met gebruik van composities van haarzelf, opnamen uit haar buitenlandse reizen en natuurgeluiden.

Producties op CD and cassette door Judith Pertz (jlp flute)

(jlp flute) Judith Pertz -- docent dwarsfluit en panfluit
Amsterdam Centrum Telefoon: 020 - 62 66 578

Email: jlp-flute@xs4all.nl
Ga naar webstek van Judith Pertz - Nederlands * * * Go to home page of Judith Pertz - English page