Dwarsfluitles en panfluitles, Amsterdam Centrum

Judith Pertz is een enthousiast en ervaren docent, sinds 1974 docent dwarsfluit, improvisatie en ensemble te Amsterdam. Judith Pertz Wegens haar brede belangstelling voor alle muzieksoorten en haar levenslange toewijding aan haar leerlingen, kan zij een op jouw wens, of die van een kind, gesneden lespakket samenstellen. Wil je auditief les volgen -- zonder het gebruik van notenschrift -- dan is dat mogelijk bij Judith. Wil je juist jouw techniek opvijzelen, of het notenschrift leren -- dan is dat mogelijk bij Judith. Ben je beginner, of juist gevorderde? Wil je les in improvisatie? Wil je liefst klassiek of jazz leren spelen? Vind je pop or lounge leuk? Wil je een HAFA niveau halen? Dat is allemaal mogelijk bij Judith. Zij heeft een speciale studie gemaakt over
dyslexie en instrumentaal onderwijs.

Heeft u een bamboefluit en wilt u daar les op, neem dan contact op, om de mogelijkheden te verkennen. Judith kan je de basis van de Japanse shakuhachi of de Boliviaanse kena bijbrengen.

Zij geeft les in het centrum van Amsterdam, op tien minuten loopafstand van Centraal Station.

Judith heeft een ensemble geleid voor volwassenen "Met Muziek de Wereld Rond" . Zij geeft zowel klassiek als pop ensembles voor jongeren op Muziekschool Noord. Haar gevorderde popband Flow Reflex heeft tweemaal de Amsterdamse Muziekscholenprijs gewonnen. In 2006 is zij begonnen met een straat project voor kinderen die geen gelegenheid hebben om muziekles te volgen.

logokntv Dwarsfluitiste en stemkunstenares Judith Pertz (2 maart 1946, USA) geeft ruim dertig jaar les in de Muziekschool Noord te Amsterdam. Zij lis lid van de KNTV, vakbond voor professionele musici.


Zij heeft sinds 1969 gespeeld in USA, UK en NL als solist en in uiteenlopende bezettingen -- klassiek (Amsterdam Conservatorium); wereldmuziek (middels het samenspelen en optreden met muzikanten uit verschillende culturen); jazz improvisaties (o.a. Burton Greene en Trio Pretzel & Comm); Muziektheater soloprogramma De Phoenix en het (ongrijpbare) Verlangen (met dwarsfluit en Nederlandse PoŽzie). Zij heeft in 1998 een quadrafonisch geluidscollage Woman and the Winds gecomponeerd met gebruik van composities van haarzelf, opnamen uit haar buitenlandse reizen en natuurgeluiden. Zij heeft 13 CD's uitgegeven.

In 2006 heeft zij verschillende uitvoeringen van haar werk, "Een Uniek Gesprek" in samenwerking met fijnschilder Lieve Dejonghe. Deze geluidscollage was via 8 luidsprekers te horen rondom het publiek met live dwarsfluit door Judith. Er is een stereo CD beschikbaar van een live uitveoring.

Producties op CD and cassette door Judith Pertz (jlp flute)

(jlp flute) Judith Pertz -- docent dwarsfluit en panfluit
Amsterdam Centrum Telefoon: 020 - 62 66 578

Email: jlpertz@hotmail.com
Ga naar webstek Nederlands